Filippa Trajkovski

Thai curry lime

LCHF Thai Gryta

Mhm, hejsan. Detta hamnade på bordet igår, så himla gott och hyfsat enkelt att göra. Måste kokas ganska "länge" just för att smakerna ska sätta sig osv. Antingen kan man äta den utan ris eller med ris, beror ju på vad man föredrar. Prova!!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfileér
  • 1 paket (4 dl) kokosmjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk röd currypasta eller sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st lime (zest + juice)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 chili
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • lite persilja eller thaibasilika

Gör såhär

• Strimla kycklingen i bitar. Hacka sedan vitlöken och ingefäran.
• Bryn kyckling i rikligt smör och tillsätt vitlök, ingefära och currypasta.
• Häll sedan i crème fraiche, kokosmjölk och buljong. Tillsätt sedan lime zest och pressa över limejuicen. Låt det här koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt vatten om såsen skulle bli för tjock.
• Strimla chili, purjolök och paprik, låt koka i några minuter

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas