Filippa Trajkovski

Kategori: The Q/A

Q / A

Denna tröja är från Zara! 

Dessa jeans kommer från Monki, köpta för över 1 år sedan men kan finnas kvar.

Min studentklänning är också från Zara! 

Bara att fråga om det dyker upp fler funderingar :)

Hur jag redigerar mina bilder

Olivia 
2015-09-20T13:32:06+00:00

Hej! Du har så humla fina bilder så jag undrar bara hur och var redigerar du dina bilder?

 

Svar: Tack så mycket! Först och främst redigerar jag bilder väldigt olika beroende på hur de ser ut från början, antingen är de för ljusa och antingen är de för mörka. Tänkte i alla fall visa ett exempel och vilka appar jag använder :) 

 

FÖRE

 

Afterlight 7kr (tre första bilderna från vänster) och VSCO cam (fjärde bilden från vänster)

 

1. Först brukar jag alltid (oftast) ljusa upp bilden, annars, som ni ser på FÖRE bilden blir ansiktena väldigt mörka. 

2. Sen brukar jag alltid ge bilden mer mättnad (färg) just för att bilden blir varmare då. 

3. Efter det brukar jag ge mer skärpa till bilden, mer kontraster. (oftast, ibland ser bilderna konstiga ut om de är för skarpa).

4. Mer än så behöver man väl egentligen inte göra men jag gillar att sätta på en effekt också som gör bilden mycket finare, och då använder jag mig oftast av VSCOcam just för att effekterna där är finast. Annars har Afterligt jättefina effekter. 

 

I övrigt så brukar jag redigera mina bilder på Instagram och annars på Gimp på datorn. 

 

EFTER

Svårare än så är det väl inte... men har en väldigt bra kamera och en pappa som är fotograf vilket gett mig väldigt mycket kreativitet och som hjälpt mig väldigt mycket gällande vinklar/ljus osv. Skulle säga att man ska fota mycket och redigera mycket så blir alla bilder fina. Sen så gäller det att inse ibland att vissa bilder inte blir fina trots redigering på grund av ljuset haha, men då är det bara att strunta i dem. Ljuset gör mycket :) 

Q/A

Q: Vart är den ifrån? Sjukt snygg!
A: BikBok

Q: Vart köpte du ryggsäcken?
A: Den är från Mango, dock så fanns den för längesen. 

Q: Vart är dina solglasögon ifrån? :)
A: Riktigt billiga fejkisar från Rhodos.

Svar på tal

julius 
15 juli 2015 00:54

Men hallå. För ett tag sen var det nice utan bh. Håller med och tjejen vågade gå utan. Men nu är det snygga bröst med bh? Hur stora och hängiga har du egentligen? Jag tror ändå du finast utan bh och som sagt brösten håller sig fasta!

 

Okej vänta nu, det här gör mig riktigt irriterad. Vet inte om detta var en provocerande kommentar eller vilket syfte som fanns med den. Men den gjorde mig upprörd eftersom att en okänd person, som inte jag känner, berättar för mig vad  som är snyggt på mig, och kritiserar en typ av bröst? Alltså va. Snälla släng inte ur dig en dum kommentar för att påpeka vad du tycker är accepterat enligt dig. För det är struntprat, jag behöver inte veta och jag vill inte veta. Kommer för alltid att tycka att alla ska få ha det de vill och se ut som de vill, utan att bli kritiserade av sånna som du. #älskabröst och fuck normen om hur bröst ska se ut och att kvinnor inte ska kunna gå utan bh. Otroligt oviktigt att jag har "stora" bröst, ännu mer oviktigt att kritisera "hängiga" bröst? De är perfekta om du nu ville veta, men det är inte upp till dig eller någon att bedöma. Vi föds med alla storlekar och utseenden. Jag använder bh när jag vill och utan när jag vill, svårt att förstå? Och sen när har man hängiga för att man använder bh? Förstår inte ens hur du resonerar. 

 

 

 
Hoppas du finner något mer intressant att lägga energi på. För jag har lagt alldeles för mycket tid på att bli irriterad över din värdelösa och oviktiga kommentar. 

New and q/a

Lite nytt i garderoben, ett par vita/ljusbeiga kostymbyxor. Dessa kommer användas flitigt under våren och sommaren. Tänkte även passa på att svara på en fråga jag fick tidigare idag!

ååh så fin!! Hur gör du med håret?? (angående förra inlägget) 

Först och främst tack!!! (<3<3<3), och med tanke på att jag har så himla tjockt hår så biter inte riktigt locktången på mig, så jag brukar locka med plattången vilket gör att jag får ganska stora och inte så "skarpa" lockar eller vad man ska säga, funkar bäst för mig! Lockarna blir väldigt stora och fina, sen borstar jag bara ut håret så allt flyter ihop. Kram 

 

Svar på frågestunden

Den klassiska frågan haha. Hur fick du intresset till att börja blogga?

Hmm... Började faktiskt blogga när jag gick i 7an eller 8an???? Vet inte riktigt vad det var som fick mig att börja, men efter det så har jag haft lite olika bloggar som jag till och från har avslutat och startat om på nytt. Inspirerades väl av bloggar som jag läste då, bl.a. Kissies, Dessies och Kenzas, kände nog att jag vill göra samma sak haha.Tror faktiskt att detta är den blogg jag lyckats hålla kvar längst haha. Och det tror jag beror på att jag tycker att det är roligt, det har liksom blivit en del av min vardag då jag, om jag bestämmer mig för att sluta, alltid på något sätt faller tillbaka in i det igen.

Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?

Snart 9 månader tror jag, lite oklart.

Vet inte hur jag ska formulera denna fråga så den inte låter konstigt haha.. Men hur tycker du man "skaffar vänner" nu för tiden? Jag menar, hur tar man kontakt till att lära känna nytt folk och bli bra vänner? Hur skulle du göra och hur skulle du vilja att folk som exempelvis skulle vilja köra känna dig skulle göra? Kram

När man börjar gymnasiet lär man ju känna massa nya vänner, även om man byter skola. Sedan kan det ju hända att man lär känna kompisar genom sina egna, det är väl ganska vanligt. Sen kanske man inte lär känna folk på samma sätt nu som man gjorde när man var liten, då var man väl mer framåt och kände att man kunde gå fram till vem som helst. Nu sker det väl genom vänner och kanske på fester eller liknande.

Själv så har jag alltid varit väldigt social och inte har några som alls problem med att skaffa kompisar, har alltid varit öppen och framåt. Så det är väl ett tips, ovanligt att man lär känna dem som är lite tystare och håller sig för sig själva. Jag blir lättare vän med någon som är intressant och vågar prata med en!

Hur står du politiskt? Vad vill du bli? Är pengar/märkeskläder viktigt för dig? Massa kramar!!!

1. Jag ursäktar... Men jag är verkligen inte så insatt i politiken som jag önskar att jag var. Jag vet vad som är viktigt och hur jag vill att världen ska se ut, men har inte riktigt lagt tiden på att ta reda på vad de olika partierna står för. Men har faktiskt gjort valkompassen för att kunna svara på denna fråga och jag står mer åt det rödgröna hållet. Det kunde man inte tro vavavava. 

2. Vad jag vill bli... Så himla svår fråga, vill bli så himla mycket, och framgångsrik. Kanske mäklare? Civilekonom? Statistiker? Vill fan inte bli någonting, hellst vill jag resa jorden runt, kanske ska bli resledare? Nej, sorry för tråkigt svar men har faktiskt ingen aning och det börjar krypa lite i mig av tanken...

3. Pengar i sig är väl kanske inte jätteviktigt, dock anser jag att mitt liv, och förmodligen andras är mindre jobbigt och lättare när man är ekonomiskt oberoende, att slippa ligga på skulder eller känna att man inte riktigt kan leva pga inget jobb eller inkomst. Jag anser inte att 1 000 000 kr i månaden skulle kännas viktigt för mig, men ska inte ljuga om att jag trivs med att ha pengar haha. Usch vilken svår fråga... Men ja, man behöver ju pengar för att överleva? Dock gör mycket pengar inte en person bättre än någon annan..

Hur länge har du och Sebastian varit tillsammans? Var ni tillsammans under Bråvalla? 

Snart nio månader, ja det var vi! Dock var det nog inte så bekräftat hehehe...

Har du jobb/har du haft nåt bra jobb förut som du skulle tipsa om? Långsiktigt vad vill du syssla med i framtiden? Hur tränar du? Tips på träningspass eller går du på någon sport/klubb som är bra? 

1. Hmm, har ju jobbat på Burger Bar i Rådhuset, det passar den som gillar att jobba natt. Sen jobbar jag ju med friidrott och tränar barn, det är väldigt skönt, inte jobbat på så jättemånga ställen som jag kan komma på så har inget att tipsa om..

2. I framtiden vill jag ha ett bra jobb, kanske eget företag? Vem vet... Ska väl förmodligen pyssla om min familj också. 

3. Jag tränar på gym, har dock tränat gymnastik och cheerleading (+ fotboll, basket osv) så mycket av min styrka/smidighet kommer därifrån hehe. Men jag tränar igenom hela kroppen på gymet och det händer att jag går på pass ibland och då kör jag Intensivpass Skivstång. Tränar mest för att hålla igång och bli lite större på vissa delar av kroppen än vad jag är nu... 3 gånger i veckan funkar bra för mig, om jag är frisk lol. 

Vad tycker du om Julia  skjj nej men berätta om dina framtids planer alltid intressant att höra! Pöss

She is special  Haha antar att du menar hur mitt liv kommer se ut i framtiden... Eh, vill plugga i uppsala, men efter gymnasiet vill jag åka utomlands i någon månad. Efter plugget ska jag väl se till att ha ett bra jobb, så får man väl ett barn, kanske två, och så lite giftemål på det, och så lite framgång, och sedan dör jag lycklig tillsammans med min soulmate. Venne, sitter inte riktigt och planerar min framtid, tar det som det kommer. 

Ska du på insparken? Svara snabbt!!!!!

Ja bror ses där, btw omg sry för segt svar lol

Hej!!! Hur träffades du och din kille? Hur blev ni tsm? Puss!

Lärde känna gossen när jag gick i 7an tror jag, vi sågs lite med gemensamma kompisar, har alltid tyckt att han varit snygg haha. Sen så började vi ju på samma gymnasie, pratade lite då och då på fester, han var jättegullig mot mig. Sen så la jag till han på snap och vi smygflörtade lite hit och dit, jag tyckte att jag såg han som en kompis. Men tror att alla kunde se att jag var intresserad av honom haha. Vi började prata lite på riktigt och även ses, detta var i april ungefär. Vi sågs under jättelång tid och typ senast som i somras bestämde vi ett datum vi blev tillsammans och bestämde oss för 1a maj haha, så vårat förhållande har inte riktigt haft ett startdatum utan det liksom bara blev vi. Men snart så har vi haft 9 månader tillsammans. Fick även reda på att han varit intresserad av mig väldigt länge men inte vågat skriva till mig, tur att jag gjorde det dåååååå. Nej men så vi blev väl tillsammans genom att vi sågs mycket och gillade varandras sällskap, trodde liksom han var värsta badboyen men han lyckades verkligen charma mig, and im so so so so very happy to have him.

 

Vad är din etnicitet? 

R u serious, är född i sverige, min mamma är svensk, min pappa med, men min farmor och farfar är och var Makedon och Serb, om det nu är viktigt :) ;) ;) 

Frågestund

Japp, ni hörde rätt, har lite bloggbrist så jag tänkte dra igång en frågestund, svarar när jag fått lagom mycket frågor. Har inte haft en enda sedan jag startade den här bloggen så är det något ni undrar så är det bara att ta upp det. Kommer dock endast svara på seriösa frågor, resten utelämnar jag. Fråga påååå!!

8 november

Alltså wow vad denna bild är vacker. 

Ja hörni, jag drömer mig bort som vanligt. Och just nu vill jag bara sova. Men måste göra mig i ordning och börja röra mig mot Thi snart. Jobbet igår gick bra, fick även en fråga om var jag jobbar och här har du svaret: Jag jobbar på Burger Bar i Rådhuset, alltså baren ovanför Steak. Papi hämtade mig och sen somnade jag gott (not, jag somnade kl 4). Aja upp tidigt imorse för att möta min syrra en snabbis och nu är jag här igen. Har hängt lite med pappsen och städat lite. Ska försöka sova i 20 min innan bussen går....undra hur det kommer gå. 

 

Q/A

Hanna

Vart/Vilket program går du? Satsar du? Kram! Bästa bloggen i Uppsala :)

Svar: Först och främst, tack lol, väldigt väldigt generöst måste jag säga. Men återgå frågan, jag går på Lundellska skolan på Ekonomiprogrammet och trivs jättebra med skolan och mina klasskompisar, fantastic. Antar att du menar om jag satsar på skolan? Kanske låter som att jag är värsta pluggnörden när jag skriver mina inlägg, men så är inte fallet. Vi har grymt mycket i skolan och jag pluggar nästan hela tiden, ja, så jag satsar, men absolut inte på att vara bäst på allt! Är bra på det jag tycker om och är hyfsat nöjd med mina betyg :) Hoppas du är nöjd med svaret. Kramizzzzzz

Allure

Fick någon fråga om vad det är för nagellack jag använder, detta nagellack kommer från Essie och heter Allure :)

Q/A

 - 3 ord som beskriver dig som person
- Har du lätt för dig att börja prata med nya människor, ex i skolan, på fester osv
- Är du en person som vågar höra av dig först eller väntar du alltid på att de andra oftast ska ta första stegen
Kram bra blogg

- Hmm.. Om jag själv skulle beskriva mig med 3 ord skulle det nog vara, hemlighetsfull, människoläsare och spontan (skulle vilja slänga in några fler ord där hehe, är ju glad också, men de orden beskriver mig nog bäst.) 
- Ja det tycker jag, tycker det är kul att lära känna nya människor och är oftast inte blyg. Kanske inte bara springer fram till någon helt random, men jag är lätt att prata med om det är så. 
- För mig spelar det ingen roll, vill man höra av sig som gör man det, vill man vänta så gör man det. Tycker inte man ska sätta upp några regler för sig själv om vem som skriver först. Det ska komma naturligt. Men är ju inte alltid den som tar första steget nej, vågar inte alltid
Tack tack :) 

2013

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Jag lärde mig att acceptera saker och att sluta bry mig om det jag inte har utan det jag faktiskt har. Sedan började jag ju även gymnasiet i höstas. 

 

Hur har ditt 2013 varit? - Summerat har det varit bra, lite upp och ner, början på året var sämre än slutet om jag får säga så. Men hade världens bästa show och klassresa med min fina klass och det väger väl upp allt. Lärt mig mycket har jag också gjort. 

Blev du kär i år? - Nja, jo, kanske

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? - Kommer aldrig glömma 27/5-13 och 28/5-13 men även balen och klassresan och många fler minnen och platser. 

Vad är din största framgång 2013? - Vuxit som människa och inte låtit mig bli trampad på

Bästa köpet? - Lätt mitt lypsyl (

Vad spenderade du mest pengar på? - Mat, lätt

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? - Albatraoz, Fucka Ur, Never let me go m.m.

Vem har du umgåts med mest? - Sofie antar jag, my soulmate, nej men vet faktiskt inte, morsan kanske

Har du haft ett förhållande under 2013? -  Nja lol

Vart reste du under 2013? - Espana

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? - Saknar Martina Brolin och min gamla klass men i övrigt så nej. Har alla i mitt liv som jag  umgås med nu som jag behöver och kunde inte vara nöjdare faktiskt

Vad gjorde du på din födelsedag? - Var hos pappsen, gick i skolan, blev firad och fick tårta, that's it

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Ja absolut, är micket glad nu 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Nja kanske insett fortare vad som var vad och hur man skulle hantera saker lol, men det har jag ju lärt mig i efterhand så nej. 

Vem saknade du? -  Martina Brolin, och de som flyttade, och min klass då. Men ändå inte för har allt hihi

De bästa nya människorna du träffade? - Min klass och de på Lundellska 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? - Keep up the good work princess

Frågor

Anonym:
Bor du själv i valsätra? Vart bor din familj?

Svar: min pappa som är tillsammans med Catrin har köpt ett hus i valsätra som vi så småningom ska flytta in i! Blir någon gång nästa år. Men bodde i valsätra för några månader sen med mamma och har i stort sätt gjort det i nästan hela mitt liv :)

Anonym:
Vad ska du göra i sjukhus? Vad ska du operera? Hoppas allt blir bra :)

Svar: tog bort mina halsmandlar och operationen gick jättebra! Tackar tackar :)

Svar på frågor

Eftersom att jag nu redan ligger helt deckad i sängen tänkte jag svara på några spontana frågor jag fått :) 

Vad tycker du om din klass?
Svar: Den är rolig och speciell och jag trivs i den. Trivs jätte bra på lundellska faktiskt och kanske är det för min klass? Många blandade personligheter blir en perfekt mix eller hur hehe? Ja den är ju E13Bäst.

Har du lätt för dig att ta första steget och lära känna nya personer?
Svar: Jag är nog lite av den personen som faktiskt gör det haha. Älskar att lära känna människor och är inte den som dömer första gången jag träffar den. Vi presenterar oss och sen blir det som det blir. Är inte blyg av mig och gillar att prata så det är inget jag tänker på men jag tror att det bara blir så hehe!

Beskriv dig med 4 ord.
Svar: Oj vad svårt haha.. Underbar, godhjärtad, oemotståndlig, fantastisk // Sofie Grandin Men måste lägga till spontan också, och lite hatisk heh. Självgoda är vi allihopa 

Någon du gillar för tillfället, kille haha.
Svar: Antar att du vill att jag ska säga namnet på denna person haha? But I wont, det är lite hemligt hehe men maby you will find out one day!

Vad kan enligt dig göra en outfit finare?
Svar: Ganska mycket faktiskt, något enkelt som ett skärp kan pigga upp en vanlig outfit, lite finare skor, klocka eller smycke osv. Och kanske till och med någon speciell sminkning :) Så man behöver ju inte gå i det allra snyggaste man har varje dag, har du bara ett leende på läpparna ser du ju jävligt snygg ut, lol.

Hur ska du spendera ditt jullov?
Svar: Mitt jullov kommer börja med att jag ligger helt deckad och trött och så kommer jag även att må skitdåligt. Men hoppas på att tillfriskna till jul i alla fall och mysa med mina kompisar. Ska få in en minijul den 22a trots att jag precis opererats då!

Dina planer inför nyår och med vilka, vore rätt så kul ifall du svara Kram :)
Svar: Har ingen aning faktiskt men jag hoppas jag får mysa lite med hubba i alla fall. Sen kanske träffa massa andra roliga kompisar och bara ha kul, en nyårskyss vill jag ju också ha!!! Så satsar bara på att ha askul och kanske äta middag med några, hoppas du är nöjd med svaren, kram! 

Answer

"Trivs du bra i Luthagen?" 

Svar: Ja, det gör jag fakitskt. För tillfället i alla fall. Är ju somsagt nyinflyttad och det kanske var det som var jobbigast. Att lämna en del av familjen bakom sig, lämna sina husdjur. Även det att byta från att bo i villa till att bo i en lägenhet med endast mamma och Kevin. Det var jobbigt ett bra tag men jag kom över det. Nu trivs jag, lägenheten är fin och jag har nära till två av mina närmsta vänner och även till stan. Har även nära till fler av mina andra vänner. Men ibland saknar jag Valsätra jättemycket, att bara cykla runt, sitta hela natten hos kompisar som bodde 3 hus bort. Att ha en källare där man kan sitta med många kompisar och bara ta det lugnt. Saknar väl utrymmet. Men snart ska jag ta mitt pick och pack tillbaka till Valsätra. Tillbaka till friendos and that stuff. Kanske trivs jag, kanske inte. 

Svar

Ska du gå på festen? svara fort

Svar: Vet faktiskt inte, men lutar åt det hållet, verkar bli kul som sagt och det blir ju vad man gör det till. Så svaret på din fråga är ja!

Answer

Tänkte svara på en fråga angående min träning, det var någon som undrade om jag tränade enligt Paolo Roberto boken, antar att du menade den haha. Den boken är dock rätt så gammal men älskar träningssättet. Funkar skitbra för mig. Kör först ett mage, armar och axel-pass, eller ja överkropp, sen vilar jag en dag och sedan kör jag ett ben och mag-pass. Så håller jag på så, sen där i mellan så springer jag. Finns flera olika pass man kan köra i boken, nybörjar pass och även riktigt avancerade och SUPERjobbiga pass! Hoppas du är nöjd med svaret! kram

 

Answer

Svarar på denna fråga ännu en gång, jag ska gå Ekonomi-ekonomi på Lundellska med Sofie och Silvia, kram!

19.17

Brukar oftast svara på kommentarer i själva inlägget, men vet ju ej om ni ser att jag svarat då? Men i alla fall, detta svarar jag på här, tänkte i fall att fler ville veta! Appen heter ShapeUp och funkar as bra! Aningen om man vill gå ner i vikt eller upp i vikt. Ladda ner den!

22.38

Vilken linje och gymnasium ska du gå? Känner du några som ska gå samma och isånt fall vilka då? Kram

Svar: tror jag svarat på denna fråga förut, men kan svara igen! Jag ska gå ekonomi-ekonomi på Lundellska (woho). De jag vet som ska gå samma är Silvia, Sofie, Isak, Hampus sen säkert några fler som jag glömt bort. Men det är några jag känner i alla fall och det ska bli jättekul! Kram Jag och Alice står för bilden.